• E-post: info@timmele.se
 • Växel: 0321-53 02 80
 • Takstolar CE-märkta enligt EN14250 Certifikatnummer SC 0212-10

  FÖRETAGET

  TAKSTOLSFABRIKEN I TIDEN!

  En kall och snörik vinterdag för snart 60 år sedan

  närmar bestämt januari 1966. Makarna Ulla & Carl-Eric Abrahamsson beslutar sig för att starta företaget Lantbruksanläggningar AB förkortat ”LBA”.

  Verksamheten registrerades som ett montageföretag på lantbruket, men ganska snart började man även att bygga kompletta lantbruksbyggnader.

  Att prefabricera lantbruksbyggnader var något nytt för den tiden, och det visade sig vara en utveckling åt rätt håll. 1968 byggdes den första delen av fabriken i Timmele för tillverkning av takstolar och väggelement för de egna entreprenaderna. 1975 installerade vi vår första takstolspress för spikplåtsförbundna trätakstolar, samma koncept som vi jobbar med än idag.

  Ett investeringsstopp på lantbruket 1982 gjorde att vi ändra inriktning till komponenttillverkning. Takstolar och väggelement i trä för bostäder, kontor och mindre industribyggnader. Fabriksytan var nu fyra gånger större än ursprunget.

  Något år innan hade andra generationen tagit steget in i företaget vilket allt som oftast innebär förändringar, så även i Timmele.  Entreprenadsidan avvecklades och all kraft lades på att utveckla en effektiv prefabindustri.

  1989 byggdes en helt ny hall för tillverkning av väggelement och bjälklag

  I mitten av -00 talet var det dags för generation tre. Återigen lite större förändringar, väggtillverkningen avvecklades och Åmålsfabriken flyttades till Timmele.  Vi skulle bara bli bäst på takstolar i trä.

  Idag har vi samlat allt under ett ”tak” i Timmele.

  Egen tillverkning, sju pressar och tre CNC sågar, egna konstruktörer som ritar  upp offerten, sätter pris, säljer och gör sedan färdiga bygghandlingar. Bara en kontakt för Er som kund under upphandlingen.
  egna bilar, tre trailrar, varav två med kran för lossning och montage.

  Vi levererar ca 30,000 takstolar om året i varierande storlek.

  Vi tar ett helhetsansvar för ert tak, balkar, avväxlingar, kortlingar och givetvis att alla takstolar är med i leveransen och inget skall justerkapas på plats.

  Välkommen till ett familjeföretag i tiden för framtiden.

  Johny Abrahamsson
  Andra generationen

  Laddar ...
  ...
  ...
  ...